My weekend

Var ska jag börja..?! ;) I torsdags var jag och mamma på kundkväll på Önska. Vi fick gå runt i butiken och prova knivar, gräddspritsare osv, äta goda snittar och chokladmuffins samtidigt som vi tittade på alla fina saker i butiken :) Jag köpte ett turkost skärbräde och ett cerise fruktfat! Färgglatt ska det va! ;)
I fredags på VFUn gjorde jag en observation till så nu har jag skrivit en del av den men tycker den är lite småjobbig, men har till fredag på mig att klura mer så det ska nog lösa sig.
Igår kollade jag och brosan på kusinen när hon spelade innebandy. De vann med 17-1! :D Sen lagade mamma palt här i huset, så då kom släkten och åt så det stod härliga till! Mums! Trevligt att träffa alla var det också! :)
Min första palt, jag åt den och trefjärdedelar till ungefär, vilket ledde till paltkoma (nästan) ;)

Och idag var jag först till Skövde och shoppade lite smått. De blev få saker, men dyrt :P Ett par leggings och en tröja (som det var erbjudande på, kostade idag 79 istället för 249! :O) på Gina, och en jacka och termobyxor på Stadium så nu är jag rustad inför vintern! :) Sen frågade kusinerna om jag ville gå på bio, och det ville jag! Vi såg Smurfarna på Törets historiskt gamla biograf ;D Filmen var riktigt bra! Smurfarna var så söta! Om man ändå kunde få ha en hemma... (A)
Nu ikväll var jag och mamma på höstkonsert. Det var musikkåren, drillflickorna och squaredancers (?) som stod för underhållningen. Alla var jätteduktiga! Plus att jag aldrig hade sett squaredance förut eller vetat vad det är men nu fick jag reda på det. Det är pardans där man dansar som i en ruta och byter partner hela tiden. Det häftigaste är att de inte vet vad nästa steg kommer att bli förrän "utroparen" säger det. Det var en person där som sjöng och sa olika steg samtidigt; "Turn left, ladies; spin!" typ :P
Höstkonsert!
Annars har jag precis ätit en palt och ska strax gå och sova. Vissa har skrivvecka eller höstlov imorgon, men jag kallar veckan som kommer för jobbvecka! :D Jag ska vara på den förskolan som jag jobbat mest på, inte där jag gör min VFU alltså. Jag har åkt på en förkylning också så vi får se om jag får ta emot ännu mer baciller nu ;) Förkylningen började i fredags efter VFUn och jag tycker nästan det är skönt att äntligen ha blivit sjuk :P Klarade mig ju undan alla smittor under och efter nollningsveckorna samt förra VFU-veckan vilket jag tyckte var underligt eftersom alla omkring mig varit sjuka. Men nu visar det sig att jag också är mänsklig.. ;)
Så, nu har ni koll på hur läget är med mig om ni undrade! :P
Ha en fin vecka alla underbara människor! :D

Praktik!

Nu är jag hos familjen och har praktik. VFU:n går bara fint! Blev jätteglad när jag kom in genom dörren i måndags och ett barn utbrast; "Vad gör du här Stora Ida?!" De kommer ihåg mig, yeay! :D
Veckan har flutit på bra och jag har gjort en observation som var veckans uppgift, men funderar på att göra en till eftersom det var intressant och kul ;P
Annars här hemma har jag gosat med hundar, tränat och pluggat när jag kommit hem. Idag var första dagen jag slutade tidigt så då kändes dagen på förskolan jättekort. Dock gick jag ju upp tidigt så nu har jag halvsovit hela eftermiddagen istället... Men snart ska jag åka till stan och gå på kundkväll på Önska där Johanna jobbar :D Vet inte riktigt vad det innebär men tror man skulle få prova olika redskap och sådär. Hoppas bara att Johanna håller sig borta från mandolinen... ;)

Crazy for you

Idag hade jag ställt klockan på 9 men vaknade av mig själv typ 40 min tidigare, ovärt när jag kunde sova, men gött att vara uppe tidigt :) Jag har haft en effektiv morgon där jag skrev klart min BAR (BegreppsAnalys med Reflektion) och fick bra respons på den, plus att jag gav respons på den jag skulle bedöma. Sen tränade jag lite, duschade och har snackat massor med finaste Mariélle, bara på FB-chatten men ändå :D Man får mycket gjort när man är uppe tidigt ;) Fast det jag borde göra mest (=packa) har jag inte gjort alls, men jag har ju några dagar kvar på mig så ska väl hinna det också.

Snart ska jag ta busssen in till stan och träffa Becca och Sussie! :D Och ikväll blir det filmkväll med ett gäng SuckerZ :) En mycket bra dag! :D

Igår var jag förresten på musikal! Crazy for you hette den och spelades här på Wermlandsoperan. Jag gick med Lina som hade fått köpa två biljetter genom kören vilket gjorde att vi betalade halva ordinariepriset och då var det på parketten! Musikalen var jättebra, glad och med mycket och bra dans! :D Vi gick därifrån med ett leende på läpparna kan jag säga! :D


I am stronger than yesterday...

Jag har nämligen kört styrka på KAUIF idag för andra gången i mitt liv! Så jag gissar på att jag nu har lite mer muskler än igår, haha! ;) Det känns i alla fall en del i kroppen nu så det kan hända att jag har träningsvärk imorgon. Fast jag brukar ju inte få träningsvärk... Men vi får se!

Oväntad shopping

Idag hade alla studiegrupper redovisning för varandra och vår gick okej, men inte toppen! Vi glömde saker och var lite osäkra, men det får vi bättra på till nästa gång :) Efter skolan gick jag till ICA och det slutade med att jag handlade massa saker som inte var planerat ;) Men nu får jag se till och laga massa god mat av det, göra matlådor och äta upp det (som inte kan va kvar i frysen då) den här veckan för sen flyttar jag till Töret i några veckor när jag har VFU :)
Jag hade tur med bussen ifrån ICA också. Det var massa trubbel för de två personer som handlade före mig i kassan så jag stod där och var superstressad, slängde i sakerna i kassarna när jag betalat och sprang ut! Jag hann inte gå på där hållplatsen är men eftersom bussen vänder i en rondell och åker förbi där igen så var chaffisen snäll och lät mig hoppa på ändå :D

Nu är det plugg hela eftermiddagen och sen puuuls! :D

Föddes en lördag alla kallar mig för discotjej

Igår tog jag bussen till Väse och mötte upp släkten. Vi käkade på Rasta där eftersom det kändes smidigt och vi tänkte att de nog inte var så mycket folk. De hade faktiskt helt okej mat, massor att välja på i alla fall :P När vi hade ätit klart kom säkert fem bussar med Frölunda-fans in och började härja och sjunga sina ramsor, så då gick vi därifrån och åkte till mig i stället ;) Släkten inspekterade hur noga jag städat, lagade min soffa och min 8-åriga kusin som aldrig varit i en lägenhet förut undrade var de andra rummen var någonstans? ;)
Så drog vi oss mot LLA för att kolla på hockey, och Färjestad tog sin första 3-poängare! :D Snacka om att vi valde rätt match att gå på! När två perioder hade gått smet jag iväg för att hinna byta om och åka buss med de andra sex från Team SuckerZ som skulle gå på tacksittningen! Vi gick till Claesson's och käkade tacos, drack, sjöng, lyssnade på tal och hade allmänt trevligt :) Sen gick vi i samlad trupp till Tempel och skakade rumpa! :D En mycket rolig och händelserik dag tillsammans med många underbara människor! <3


Jag hade missat att dammsuga bakom soffan, så det var mamma såklart där och gjorde det! ;)


Jag och Ebba på hockey! :D


På tacksittningen; Annie, Mattias och Marcus!


Viktor, Ahmed och lilla jag! :)


Jag drack min första Mariestad! (bättre sent än aldrig!) Den var faktiskt ganska god! :)


Nu ska jag ta mig in till stan och se på nya Svensson, Svensson-filmen med Lina! :)

Höstmys!

Igår efter att jag hade varit duktig och pluggat gick jag en härlig långpromenad med Sussie i solskenet :) Vi gick till Kroppkärrssjön och tillbaka. På kvällen hängde jag med Lina och tanken var käk och bio, men p.g.a. av matkoma struntade vi i bion och la oss i Linas soffa och kollade på Rent istället :)


Hösten är ganska fin ändå!

Idag var jag på universitetet och hade examination. Men det var inte så jobbigt utan gruppen ledde olika övningar för den andra gruppen så det gick fint! Efter det provade vi olika lekar och hade roligt i idrottssalen fram till tolv :) När vi hade lunchat satte sig studiegruppen och övade på vår examination vi ska ha måndag då vi ska genomföra en samling med tecken som stöd. Vi ska bl. a. göra en sång och teckna den ;) När vi var klara åkte alla utom AC till stan och tog en fika på Carli's. Mysigt, nästan för mysigt. Till slut satt vi alla och gäspade ikapp :P

Väl hemma har jag städat och plockat här hemma. Det måste ju se fint ut här imorgon när halva släkten kommer på besök. Annars lär jag väl få klagomål igen. Men förra gången städade ju mamma och moster själva upp det de klagade på så jag kanske ska strunta i att städa och låta dem göra jobbet istället?! ;)

Nu tittar jag på världens sötaste program. Det är en insamlingsgala för världens barn på ettan. Det började med massa superduktiga barn som dansade lindyhop, breakdance och balett. Sen kom programledaren ut, en liten kille på 10 bast, sockersöt!! Dock kom Andre Pops och tog över, men det gjorde inget, han är ju också ganska söt :D Sedan ska Elisa's spela om jag har fattat rätt och tydligen Danny också! :D Wiii!

Ha en trevlig helg! :)

Kalas och plugg

I söndags tog jag bussen alldeles för tidigt och åkte till Töret för att fira kusinen :) Vi käkade go mat, cyklade och spelade ett superkul spel på Wii. Det var Smurfar som dansade och man skulle härma deras rörelser, verkligen ett spel i min smak! Om jag inte hade varit bakis hade jag kunnat stå där och dansa hela dagen! ;-) Nu står något slags tv/Wii/sällskaps/dansspel på min önskelista (a)

Elvaåringen fick en superfin cykel! Jag vill med ha! ;-)

Efter kalaset och en regning promenad hem fick jag träffa Johanna en sväng också :D Sedan var det bara att lägga sig för att orka åka upp till Karlstad på morgonen igen! Men jag fick åka med Hanna och sen AnneLinn så att åka bil var ju rätt gött :D När vi var uppe gick jag till uni för det stod studiegruppsarbete på schemat hela dagen. Studiegruppen har kommit igång med vårt Trollbo till klass och fick i ordning på flera andra uppgifter, vilket kändes riktigt bra! :)

Resten av veckan har vi bara gjort massa praktiskt. Vi lärde varandra barnvisor, lekte, lärde oss tecken och har haft jättekul! Imorgon har vi plugg hemma så det ska bli gött att ha en dag som man bara kan ägna åt läsning. När man är på uni 9-16 är man inte så sugen på att sätta sig och läsa efteråt.

Idag tränade jag dansstep direkt efter skolan. Jag hade inte kört det passet på ett tag så hade inte kommit in i det riktigt. Ett steg var riktigt svårt och när vi gjorde det en gång så trillar jag!! Fast jag vet inte hur för jag slog mig inte  någonstans, jag trampade inte snett på brädan, eller något... Plötsligt låg jag bara där på golvet! :P Vi får väl se om jag känner något imorgon.. ;-)

Kan inte tänka jag står bara här och ler

I lördags var Veronica Maggio i Karlstad och spelade. Självklart var jag där. Tillsammans med nästan 2000 personer till.

Jag förfestade med nollningsgruppen som hade en liten reunion, samt vissa utbölningar som Becca som vi snällt lät vara med! :D Vi började kl fyra, såg solen gå ner utanför takfönstren, snackade, skrattade, drack lite för mycket och hade görskoj! Maggio var jättebra! Det sämsta var att det var så mycket folk och trängsel, men jag led inte så mycket av det. Vi var några tappra SuckerZ m.fl. som var kvar efter spelningen och dansade, sen gick vi till BK. Efter det träffade jag Erika och Ulrika på torget :D Och eftersom vi stod och pratade istället för att försöka tränga oss på tvåans buss fick vi åka med ettan istället och därmed gå en längre bit hem. Men på bussen träffade jag oväntat folk från mina hemtrakter som underhöll mig med judisk sång under promenaden till lägenheten!

Några få bilder från kvällen; (de tre som inte blev suddiga typ, haha :P)


Fina Becca & Saris! :-)


Mallan & lilla jag ;-)


Maggan på Nöjes!

Heldag med grannen

Hej hopp!

Något mer inlägg från igår hade minsann inte kommit upp, jaja, kanske skrev jag det i sömnen..?! Jag skrev i alla fall att vi hade en lång men slapp dag i skolan. Vi hade trumstuga och gjorde sagor som vi gestaltade med instrument på musikpasset på förmiddagen, och på eftermiddagen var vi i idrottshallen och fick leka av oss! ;) Där provade vi goalboll med förbundna ögon, dansade, hoppade rep och mycket annat roligt! :D Sen på kvällen gick jag och AnneLinn en långpromenad och försökte leta efter fina hus :)

Idag har jag tvättat som tusan, fick inte plats med allt på tvättställningen! :P Sen har jag hängt med grannen AnneLinn hela dagen :) Vi åt frukost, såg på film, rensade hålet i duschen (har hjärnsläpp, vad kallas det?!) hos AL. Det var väldigt growse, men när vi väl var i gång var vi tvungna att kolla om mitt var lika skitigt, haha! xD Det var det inte. Men men, nu behöver vi inte städa dem på ett tag ;) Sen kom jag på att vi måste käka något och drog till ICA och köpte mat. Väl hemma igen lagade vi fläskfilé, beasås och klyftpotatis. Tack vare något stressade kockar, fick många av potatisarna en nyans av svart.. Men det smakade ljuvligt ändå som tur var! :D Petra kom och joinade oss mitt i diskandet/fixande/strykandet och sen sprang vi till bussen för den var där någon minut före. På vår hållplats och de två efter fick de som skulle med springa för att hinna med. Borde inte det vara ett tecken på att busschauffören är för tidig? Eller så är det vi som är tidsoptimister :P

Vi kom i alla fall fram till Viktoria som hade fest till slut. Det var prat, skratt, tävlingar, spel och roliga människor :) Men jag och grannen följde inte med ut, eftersom jag inte hade något att dricka, ofina kläder (tyckte jag, inget av det jag ville ha på mig hade ju torkat, bra planering där!) plus att jag inte var så taggad ikväll eftersom det blir fest och utgång imorgon. Det är jag taggad till i alla fall! :D Först förfest samt reunion med Team Suckerz (och Becca) och sedan Nöjes för att se Veronica Maggio!!! :D


Från Valborgshelgen då hon nyss släppt skivan och det tyvärr var tomt på folk på Nöjes. Gissar på att det kommer bli annorlunda imorgon, har hört att minst 2000 biljetter har sålts, så satsar inte på att stå längst fram då :P

Trevlig helg!

Okej..?!

Jag vet att jag skrev ett inlägg förut, och trodde jag tryckte på publicera-knappen, men nu finns det varken uppe på bloggen eller som utkast?! Skumt! Och ag som lovade Becca och Malin att jag skulle blogga idag! Typiskt! :P Men vi får se om inlägget dyker upp, annars skriver jag ett nytt i morgon! Håll tummarna! ;)


RSS 2.0