Uppdatering!

En liten uppdatering om vad jag gör om dagarna här i Töret! VFU:n är igång för mig nu och jag trivs jättebra! :) Är på samma ställe som sist, och barnen välkomnade mig med kramar och leenden! :) Idag lärde jag dem leken som vi bara lekt på lärarutbildningen (!) en gång. ("Här kommer vi" kallar jag den, vet inte vad den heter :P) Som jag förväntat mig blev det lite rörigt men barnen förstod snabbt även om det går att finslipa, men både jag och min lärarutbildare märkte att det var en toppenbra lek som tränar mycket olika saker. Ett tips till er andra ute på VFU! ;)
En vecka av praktiken är avklarad och två kvar innan det blir tillbaka till skolbänken igen!

Annars har jag börjat träna på Friskis&Svettis i stan. Har sedan förra onsdagen testat på medelgympa, core, dansfuego (grymt kul!) och afrodans, och vissa pass är roligare och svettigare än andra! :P

Jag har även hunnit äta palt med släkten, kikat på hockey, åkt skridskor, firat farfar och lite till.  

Nu ska jag krypa ner under täcket och läsa ett par sidor i sista Twilight-boken innan jag återgår in i mardrömmarna som fullmånen (?) skapar... Inatt när jag vaknade av en dröm trodde jag att jag hade drömt hela natten när det i själva verket gått ca en halvtimma sen jag somnat! Hoppas jag slipper det inatt..

Natti!





En dag i skidbacken

Gympan igår var jättekul och jobbig! Det var lite skillnad mot den i Karlstad eftersom ledaren där står framför och vi andra står på flera rader bakom, plus att det är speglar så man ser hur man gör själv. Kan vara skönt med speglar ibland tycker jag, att se på sig själv och se på ledaren så att man gör likadant ;) På Friskis var vi i en gympasal och instruktören stod i mitten. Jag, Johanna och Ingela stod längst bak och det var många fler människor så jag såg inte riktigt allt, tur att Johanna var med så jag kunde kika på henne :P Men musiken var peppande och bra och övningarna helt okej :) Har allt lite känningar i låren efter benböj! Ser framemot fredag när jag ska hänga med på någonting som kallas dans fuego (ska vara liknande zumba) :D

Idag var vi en sväng till Stenkällegården med kusinerna och åkte skidor. Backarna var perfekta! Nypistade hela dagen eftersom vi var typ själva i backen så de hann aldrig bli varken isiga eller uppkörda som de brukar bli när många åker. Till slut tittade även solen fram :) En toppendag i skidbacken alltså!

Nu ska jag plugga!


Skrivkramp?

Jag skriver, läser, skriver, läser och läser lite mer. Vi ska göra en rapport som ska vara klar efter VFU:n och som består av två delar. Jag har som mål att skriva klart den ena delen den här veckan som är inläsnings- och skrivtid för mig eftersom sportlovet äger rum här nu. Uppe i Värmland har de inte sportlov förrän vecka 9 tror jag, vilket betyder att de har läs- och skrivtid då. Jag har i alla fall skrivit och läst ett par timmar varje dag så jag känner att jag ligger hyfsat med i tidsplaneringen (Y) Nästa vecka börjar VFU:n för mig och det ska bli kul! :)

Igår var jag och hälsade på min kära bästis som komponerade en ny maträtt som blev delicious! Skulle oxå vilja vara så bra på att improvisera i köket som hon är! :)

Idag har jag varit på sedvanlig onsdagsfika hos farmor och i kväll ska jag träna på Friskis&Svettis med Johanna. Ska bli spännande att testa deras gympa och se om de håller samma mått som Kauif :D Har blivit förvarnad om att de har porrig stretch men bra musik... Ni får höra utvärdering i nästa inlägg! ;)

Nu ska jag återgå till skrivandet! Ha det gött! :)


Friday, i'm in love

Fredagen blev jättebra! Först var jag en lång sväng på stan med Marielle, och på kvällen var jag hos Becca (!) på förfest med en lagom mängd folk och alkohol och vi drog sedan vidare till Ankan! :) Bussarna gick inte som de skulle men jag hade flyt så både tvåan och sexan kom när det passade mej :P Hos Becca spelade vi massa roliga drickarspel som jag måste föra vidare till er hemma! Pin pon pan! :P

Idag är det väääldigt segt! Ska egentilgen packa, städa och göra iordning inför hemfärd imorgon, gärna jobba med skolarbete oxå, men jag funderar på att ta en promenad i solskenet och hoppas att väskan har packat sig själv när jag kommit hem :)

Ikväll blir det bio med Lina och kanske Marielle, Burlesque :)



Ha en trevlig helg!


I dare you!

Jag har blivit utmanad av Rebecca - roligt! :P

Fyra tv-program jag ser på:
Jag följer fler serier men väljer av de som går på TV nu:
1. Vänner - Kommer nog aldrig tröttna på det! Bästa programmet enligt mig! :D
2. Glee
3. Sjukhuset - Verklighetens Grey's anatomy, ett program på TV8 som brukar gå när jag äter frukost som är väldigt intressant att se, dock inte bästa programmet att äta till ibland...
4. Klass 9A   

Fyra saker jag har gjort idag:
1. Varit ute i snöovädret
2. Varit i skolan
3. Observerat folk i cafeterian, mohaha! (Det var en skoluppgift :P Brukar inte sitta i cafeterian och titta på och anteckna vad folk där gör annars ;P)
4. Tagit bussen till ICA och handlat lite mat


Fyra saker på min önskelista:

1. Vår och barmark!
2. En ny mössa
3. Zumba-DVDer! Är sjukt sugen på att dansa det nu! :D
4. En ljuvligt god middag med trevligt sällskap :)

Fyra saker jag ogillar:
1. Taskiga och allmänt irriterande människor
2. Ärtsoppa! :P
3. Att vintern kom tillbaka, jag var senast i tisdags överlycklig för jag trodde seriöst att våren nått till Värmland! Men lite naivt tänkt där I guess..
4. Att ringa till folk... Speciellt till Telia, vårdcentralen och såna där seriösa samtal :P

Fyra personer som jag utmanar:
Hade jag vetat hur man gjorde så att det bara är att trycka på namnet och man kommer till era bloggar (så som Rebecca gjorde) så hade jag gjort det! :P
1. Johanna
2. Ellinor
3. Sara
4. Maliin



In the club

Nu är jag tillbaka i Karlstad efter en helg hemma. I torsdags blev jag välkomnad hem med början till traditionellt temys hos Johanna, übertrevligt! :) <3 I fredags läste jag kurslitteratur och.. ja, vad gjorde jag..? På kvällen var jag jag iaf på 8+40årskalas för kusin och morbror ;) Vi spelade Donkey Kong på Wii, skitkul! Minns när jag och brorsan spelade Donkey Kong på Gameboy när vi var små, flashbacks! På lördagen läste jag mer om tråååkiga gamla filosofer, och tyckte efter att ha kommit igenom nästan hela boken att det inte gav någonting. Föreläsningen om den gav det som fastnat. På kvällen kom lite folk hem till oss som jag inte träffat på evigheter. Vi bjöd på smörgåstårta och stenkaka. Den ena famlijen hade med sin hund och oj, vad han lekte med Bella och Ladie! Det hade så roligt och tröttade ut varandra! Tjejerna tog sovmorgon idag för första gången på lääänge (vilket betyder att även jag fick sovmorgon :D )

Jag missade självklart inte min favorit Dannys uppträdande i Melodifestivalen igår och tänkte ge mina synpunkter på den. Wow, säger jag bara! :D Vilken show! Det var en riktig dansdänga till låt (jag kunde inte sitta still :P) samtidigt som dansen var grym, outfiten sjukt snygg, artisten med den rösten - wonderbaaart! :D Jag tror att det är något sånt som vi behöver skicka för att komma bra till i Eurovision, en låt som blir en radiohit i alla länder, med lätt refräng som fastnar, en snygg kille och en awesome scenshow! :D
Just nu kikar och lyssnar jag på låten tills ögon och öronen blöder, på Youtube, innan SVT får för sig att plocka bort klippet.. :)


Så snygg! :D

Snart ska jag ta mig bort till Studenternas hus för att dansa lite och vad passar då inte bättre än att tagga upp med en dansig låt som "In the club"...


Ha det najs! :)


RSS 2.0