ljuva studentliv

Min första VFU-vecka har gått och det är superkul! Men helgen var skön och välbehövlig! Även om jag inte tog helledigt från plugg ;-) Eftersom min bästa pluggtid under dagen är på förmiddagen utnyttjade jag det (då min kropp ändå aldrig vill ha sovmorgon). På kvällen blev jag bjuden på grillat hos Johanna och hennes familj och vi två åkte sen vidare till Mariestad för att gå på bio. Monica Z blev det, och den var så mysig, händelserik och bra! Musiken är så härlig även om jag inte tidigare lyssnat på henne.

I söndags pluggade jag lite till, mamma blev bjuden på middag av resten av familj (försenad morsdagspresent) hängde med kusinerna och tog det lugnt :-)

Igår började andra veckan på VFU:n och jag trivs jättebra! Det var tanken att jag skulle pluggat en stund då med, men jag gjorde bara massa annat vid datorn. Läste bara ytterst liiiiiite. På kvällen tog jag och Johanna en promenad runt Töreboda i mörkret.

Idag testade jag en ny rutin. Att göra en ordentligt träningspass när jag kommit hem från förskolan. Alla spänningar och tankar släpps och faktiskt så kändes det mycket bättre och huvudet var bättre pluggmode idag (Y) Är ju bra om jag kan fortsätta den rutinen så får jag både plugget gjort samt en vältränad kropp, wohoo! Om jag kommer fortsätta med det vill säga ;-)

Jag kikade på Halv åtta hos mig idag, är extra intressant att se det den här veckan eftersom det är i Karlstad :D Killen som var värd idag bodde över MittiCity, har alltid velat se hur de lägenheterna ser ut inuti! Får fortsätta kolla i veckan och bota min abstinens från staden liiite ;-)

Omotiverad

Nu har slutpraktiken dragit igång och jag är rätt slut när jag kommer hem efter att ha spenderat dagen med högljudda men åh, så goa och intressanta barn! Grejen är ju att jag behöver plugga en del när jag kommer hem på examensarbetet, men vet inte hur jag ska göra för att få ro och energi till det. Idag saknas framförallt motivationen, gör allt möjligt annat på datorn förutom att skriva och förbereda mig inför andra handledningen imorgon. De andra tre tjejerna ska sitta med vår handledare på uni imorgon efter praktiken och jag ska sitter vid datorn över Skype eller telefonen och vara med, blir intressant ;) Kom igen nu, plugga!!
 
Ps. Lyssna på Kristian Gidlunds sommarprat, igår tog cancern honom, men det mest inspirerande och berörande sommarpraten jag hört finns att höra på sveriges radios hemsida. Lyssna och ta vara på varje dag, livet kan vända fort. Ds. 
 

Check!

Idag hade vi litteraturseminarium, vilket betyder att jag kan checka 2 av 5 examinationer i den här kursen, de andra är VFU:n samt två uppgifter under VFU:n så nu kan jag ägna resten av veckan åt nästa kurs, examensarbete! (Y)
Efter seminariet hade vi möte med Sydafrika-gänget, kollade igenom det sista, berättade de workshops vi planerat där vi ska låta lärarna därnere prova på ett lekpedagogiskt arbetssätt med Pippi Långstrump, Sven-Olof blev jättestolt över oss ;) Vi sjöng även och dansade gumboot-dans :D Något liknande det här:

Idag hade vi litteraturseminarium, vilket betyder att jag kan checka 2 av 5 examinationer i den här kursen, de andra är VFU:n samt två uppgifter under VFU:n så nu kan jag ägna resten av veckan åt nästa kurs, examensarbete! (Y)
Efter seminariet hade vi möte med Sydafrika-gänget, kollade igenom det sista, berättade de workshops vi planerat där vi ska låta lärarna därnere prova på ett lekpedagogiskt arbetssätt med Pippi Långstrump, Sven-Olof blev jättestolt över oss ;) Vi sjöng även och dansade gumboot-dans :D Något liknande det här:

Kan även checka av springtur i spåret (kors i taket, jag vet!), gjort grund till pastasallad jag ska bjuda gästerna till morgondagens MaryKay-party på, tvättat, haft myskväll med Malin och Kristin, varit uppe alldeles för länge för att vara jag... GODNATT!


Pluggdag

Så var det dags att ta tag i sitt liv igen ;) Började dagen med att läsa hemma, två engelska artiklar som vi har seminarium på på onsdag. Inte trodde jag det skulle vara så svårt med engelska, men krävs att man kommer in i det. På eftermiddagen förflyttade jag mig till bibblan och Sussie och jag satt kvar till 18.30 (!) för hade kommit in i språket och hade flow ;) Lär få vänja mig vid sådana dagar om jag ska hinna med allt plugg jag ska hinna med innan Sydafrika. Handledarna tycker att vi helst bör skrivit klart litteraturgenomgången i examensarbetet för att ha bra med tid senare osv. Så tänkte börja söka litteratur och ev skriva lite imorgon efter föreläsningen då, joråsatte..! 
 
Här tänkte jag lägga in bild som jag tagit på min kvällsmat tillsammans med Carro, men eftersom inte mina iPhone vill kopplas samman med datorn (varför kan inte tekniken bara funka?!) snor jag bilden liksom jag snott receptet från http://baklykka.blogg.se/2013/september/nyttig-ugnspannkaka.html
 
Ugnsbananpannkaka med kokos och hallon, mums!! :)

Nollning 2013 <3

Nu är två veckors nollning till ändå, min sista som fadder, snyft! Men det var ett toppenbra avslut, en grym grupp faddrar och nollorna har aldrig varit mer taggade för tävlingar, fest och att bjuda på sig själva - riktiga sköningar! :D Vi blev överraskande nog årets nollningsgrupp på sittningen, och hade dessutom Årets nolla i laget! Priser kan man klara sig utan, men var kul att kommittén uppmärksammat vår glädje och gemenskap under de två veckorna! :D Eftersom temat för nollningen var musik var vi schlagergruppen och varje grupp fick i uppdrag att göra en musikvideo, se och njut! :D
 
 
 
Efter två intensiva veckor där skolan tagit upp stor del av dagen och nollningen varit på kvällar, ska det bli skönt att ha lite lugnare, även om det kommer bli tomt att inte ha minst 20 pers att hänga med varje kv'äll ;) Får börja en sundare livsstil och sluta med socker, alkohol och börja träna igen ;) Var faktiskt så pigg idag att jag frågade två nollor, förlåt ETTOR, om de ville med på powerstep :P Men funderar på hur jag ska göra med min träning i höst, kom på att jag bara har möjlighet att träna på KAUIF nästa vecka och sen nästa gång i december!!! :O Nästa söndag flyttar jag till familjen och har VFU i fem veckor, och sen drar vi direkt till Sydafrika i 6 veckor för fältstudier och kringresande! Sjukt vad fort den här terminen kommer gå! Men vad händelserik och full av lärdomar och häftiga upplevelser den kommer att vara! :D 

RSS 2.0