Jack-bekymmer

Yo!

Idag hade vi föreläsning så jag hade ställt klockan. Kollade på termometern som visade 3.6 grader! Tur att jag tog med vinterjackan hemfrån tänkte jag då, och cyklade iväg till skolan i den, min stickade halsduk och mina nya fodrade boots ;) Varmt och gott!

Efter föreläsningen satt jag lite med dom i min studiegrupp och gjorde en uppgift som ska förbereda oss inför tentan på lördag! När vi var klara hittade jag Petra så vi tog sällskap hem :) Hon läser precis samma utbildning som jag, fast att hon redan läst ett år. Det betyder att hon har massa böcker, bland annat dom som jag behöver till vår andra kurs som börjar på måndag, och snäll som hon är så fick jag låna dom! :D

Efter att ha burit upp hela högen med böcker till mej (i vinterjacka) var jag helsvettig så jag bytte till sommarjackan och cyklade till Konsum och handlade. På väg hem stötte jag på två av mina faddrar som var ute och promenerade :) Vi snackade ett tag tills jag höll på att frysa ihjäl! Det gäller att tänka till innan jag väljer jacka nästa gång...

Väl hemma lagade jag laxpasta och började sen plugga en liten stund, innan jag skulle iväg på aerobic på Karlstads universitets idrottsförening (KAUIF) Det var jättekul! Massa roliga steg och låtar som fick mig att svettas ordentligt!

Pluggandet inför tentan har jag inte kommit så långt med idag men hoppas det går bättre imorgon, har inte haft motivationen idag alls. Men eftersom det inte står något annat på schemat i veckan annat än tenta på lördag morgon så hoppas jag att jag ska hinna förbereda mej ganska bra ändå :)


Goodnight!


Home sweet home

Hallå där!


(Sorry Johanna, du får stå ut med ett långt inlägg till :P)

Jag har varit hemma i Töreboda sedan i torsdags kväll och om en stund sätter jag mej på tåget upp till mitt hem i Karlstad. Ganska coolt att jag har två ställen som jag kallar hem. Inte lika coolt att behöva släpa grejer fram och tillbaka bara..

Besöket här hemma började hos Johanna i Mariestad i torsdags eftersom bussen stannar där. Mycket lämpligt att hon just har flyttat till den staden då tycker jag :) Sen hämtade pappa mej och vi åkte hem till resten av familjen. I fredags försökte jag läsa den hittills tråkigaste boken i kursen vi har just nu, nämligen den som handlar om Utbildningshistoria. Det gick väl sisådär mellan allt skällande från vovvarna och babblande ifrån mamma. Jag tror hon saknar mej :P

På eftermiddagen åkte jag en sväng till Skövde eftersom jag då fått både lön från Posten och bidrag från CSN och ville hitta nåt snyggt att ha på mej inför lördagens utgång :D Det var även fel på morfars TV så den skulle lämnas in så han hängde med mej :) På egen risk tänkte jag och sa flera gånger att jag skulle gå i klädaffärer men han skulle ändå följa med. Jag hittade som vanligt inte så mycket som jag kände för att köpa så det enda som följde med hem var ett par vinterstövlar, två linnen och strumpor. Men jag hade en trevlig dag med morfar :)

Lördagen spenderades med den tråkiga boken en liten stund, innan Johanna kom och hämtade upp mej flera timmar tidigare än planerat, men oj vad trevligt det var! :D Vi handlade, städade grejade och fixade innan gästerna kom till hennes lägenhet. Jag, Johanna, Sara, Markus och Terra käkade tacos och kladdkaka, mums filibabba! :D Vi pratade, drack och spelade fia med hutt :P Eftersom Sara skulle jobba dagen efter så åkte hon och Markus tidgare, och efter det gick vi andra till Statt!

Igår vaknade jag upp på golvet hos Johanna. Ja, på golvet, för min luftmadrass måste läcka luft.. Terra skulle iväg och jobba så vid nio ringde klockan :P Jag förflyttade mej till den betydligt skönare soffan och Johanna låg i sängen och var jättetrött. Vilket resulterade i att vi kollade på film hela förmiddagen, Kickass och Sommaren med Göran, lagade supergod köttfärsås och pasta, fixade i ordning och sen skjutsade Johanna hem mej vid fyra-tiden.

Hemma käkade vi pizza och sen kom jag äntligen igenom hela historiaboken :D Nu i veckan återstår bara att plugga så att jag lär mej innehållet och lite mer tills tentan vi har på lördag, känns som att jag kan bli hyfsat bra förberedd :) Men förmodligen kommer det komma andra roligare saker i vägen så att jag ändå sitter och råpluggar på fredag kväll.. Fortsättning följer ;)


Ciao!

Dagens glada upptäckt

Jag har funderat... Vad ska jag prata om när jag kommer tillbaka till Töreboda och människorna där, jag har ju ingen koll på vad som händer i kommunen nu längre. MEN! Nu har jag precis läst Mariestads-tidningen på nätet! :) Vilket bra påhitt tycker jag, som under (nästan) hela mitt läskunniga liv har läst lokaltidningen varje morgon! Så yeah! Nu kan jag hålla mej uppdaterad på alla rattfyllor, födelsedagsbarn och alla andra små händelser i min gamla hemtrakt! ;)

Btw, jag har nog världens snyggaste nagellack på mej. I ett visst ljus kan jag tänka mej att det blir självlysande :D Bedöm själva!




Ps. Det här inlägget är tillägnat min bästa vän i världen, Johanna! <3 Så säg, är du inte lite stolt över mej nu? Jag gjorde ett försök iaf (A) ;D Ds.

Team nSimba så är vi Snövit ;p:p;P:p;P:P




Världens mest godhjärtade, snyggaste, roligaste - helt klart BÄSTA nollningsgrupp någonsin!!!

Mitt liv som student

Precis som rubriken antyder så har jag nu klarat av min första vecka som student. Det är banne mig fullt upp hela tiden häruppe i Karlstad!

I söndags flyttade jag in i min lilla etta till lägenhet, som ligger perfekt med tio minuters promenad ifrån skolan.

På måndagen var det skolstart. När jag klev ut genom dörren möttes jag av brevbäraren som hälsade glatt och utanför stod en söt liten elbil och väntade! Ett postkontor ligger nästan precis där jag bor oxå, kanske kan extraknäcka som postis häruppe oxå?! ;) Lite frestad blev jag att köra ett varv med elbilen men jag gick med ett leende på läpparna vidare mot skolan. Där på cykelbanan mötte jag en annan bekant figur vid namn AnneLinn :)
Väl på universitetet drog det igång med välkomstceremoni i gigantiska Aulan. Där satt jag på läktaren med ca 400 andra nya lärarstudenter! Alla tysta, nervösa och förväntansfulla som jag. Skolkörerna sjöng, rektor och andra viktiga personer höll tal, och sen presenterade sig föreningen LÄSK (Lärarstuderande i Karlstad) och berättade om nollningen som ska pågå i två veckor och ha tema Disney. Skoldagen avslutades med guiding runt universitetet och sen gick jag hem och käkade. Hann även träffa Elin från gamla klassen som det visade sig att jag bor granne med :)
På kvällen samlades vi på Stora torget, fick våra nollningströjor och blev indelade i våra nollningsgrupper. Jag hamnade i Team Snövit! (Y) Hälften nollor och hälften faddrar, vi presenterade oss, fick låttexter, sjöng lite och traskade sen bort till Gubbholmen, där alla grupper fick vara på olika stationer och tävla mot varandra. Efteråt gick vi in till staden och ljuset (fanns överhuvudtaget inga lampor eller gatlyktor på holmen så i slutet såg man inte mer än 20 cm framför sig ungefär) på utestället Glada ankan.

Tisdagen var lektionsfri men jag gick ändå till universitetet, fixade lånekort och kollade på datorn, eftersom min dator är på lagning - IGEN!
På kvällen fortsatte nollningen, stadsvandring var dagens aktivitet. Vid varje stopp och sevärdhet vi besökte under vandringen tävlades det. Självklart var segern vår hela kvällen ;) Senare blev det käk på Burger King och utgång på Tempel.

Onsdag, kursintroduktion och träff med vår kommande lärare för nästa år, som förövrigt var jätteinspirerande och intressant. När skolan var slut hängde jag lite med AnneLinn i cafet på universitetet och sen hem och tagga nollning och såpabandy :) Vårt lag förlorade alla matcher men jag gjorde ialla fall en av dagens snyggaste vurpor ;) När såpabandyn var över drogs den såpablöta presenningen upp på kullen bredvid och det var dags för tävlingen King of the hill! Vilket betydde att sju personer från varje lag sprang upp en och en, tuggade kex och skulle vissla, sen åka ner på såpan. Vårt lag var görsnabba och var förmodligen det snabbaste :) Efteråt hängde vi lite hos två av faddrarna, mys!

Torsdag, skoldag 8-15 där vi lyssnade och diskuterade med en som jobbar som försskollärare, samt att vi blev indelade i basgrupper. På kvällen var det fest hos två av faddrarna, där LÄSK-kommitten kom och hälsade på senare, och vi skulle göra så att deras favoritgrupp blev Snövit :) De blev bjudna på shottar, fick massage och en lap dance osv. ;) Efter det tog vi bussen till Tempel och skakde rumpa.

Fredagen var något seg, men som tur var hade vi bara en liten föreläsning i Aulan, och efter var vi ett gäng som käkade bakispizza på Kronoparkens pizzeria, helt klart godkänt var betyget på deras hawaii!
Handlade och städade lite snabbt och när jag kom ut ur duschen ringde det på dörrn! Där stod mina kära vänner Johanna och Julia :D Det här blev en toppenkväll! Vi käkade god mat, skrattade och drack och åkte sen iväg till Mariebergsskogen och kollade på Hoffmaestro! Vilka sköningar och vilket drag det var, härligt musik och galna artsister, underbart! :D

Flickorna sov över men fick åka hem vid elva på lördagmorgon då jag skulle iväg och spela Kvastkampen, brännbollsturnering mellan de olika utbildningsföreningarna på Karlstads universitet. Vädret var kanon och självklart tog Läsk hem tävlingen lätt, så det var en kul förmiddag :)
Sen hem och fixa iordning sig för kvällens sittning på Nöjesfabriken! Tacobuffe, lekar, drinkar, falska nollor, dans och sång sammanfattar jag den roliga kvällen i stan på :) Därmed var dagen inte slut. På natten anordnades Last man standing, vid 3 samlades vi i en studentkorridor på Campus och den grupp med flest nollor och faddrar kvar och vakna klockan 6 vinner. Snövit hade 16 personer kvar stod antagligen som vinnare :D
Söndag morgon cyklade jag hem, somnade och vaknade 14.30. Förvånansvärt pigg och glad över att vara med i den bästa nollningsgruppen :D

Efter att ha städat och vart lite duktig cyklade jag till Ica på andra sidan E18, dit gick vägen snabbt men att cykla hem var JOBBIGT. Kronoparken ligger nämligen på en höjd och innebär många upp och nerförsbackar. Men nu vet jag att jag hellre går till Konsum som ligger 5 min härifrån, och utan en enda backe på vägen ;)

Nu ska jag läsa kurslitteratur och ladda inför en ny skol- och nollningsvecka!


RSS 2.0