På promenaden

Tjoho!
Tredje veckan av praktiken är gjord, går så himla snabbt den här gången alltså! Nu väntar en veckas skrivvecka och sen en till VFU-vecka innan jag återvänder till universitetet. Jag började och slutade tidigt både igår och idag så ska bli riktigt skönt att få sova ut imorgon ;) Och i helgen blir det bara chill! Skönt!
Hoppas på härligt våriga hundpromenader också, men har hört det ryktas om snö ikväll, ogilla!
Fixa cykeln måste jag också göra. I tisdags kväll såg pappa att jag inte hade någon luft i bakdäcket. Han lagade läckan och jag var nöjd. Men när jag kommer ut till den på onsdag morgon är däcket platt igen. Som tur var fick jag låna mammas cykel. Han fixade läckan än en gång. När jag skulle sätta mig på cykeln och trampa hem idag fick jag se att det var platt igen!! Så var bara att promenera med den hem... Hemma kollade vi på slangen och det lilla hålet som var i början hade blivit gigantiskt! Bara att köpa nytt, yeay!
Min chef över sommarjobbet ringde idag, och undrade vilka veckor jag ville jobba i sommar. Jag sa ju att jag kunde jobba hela sommaren förutom v.27 när jag sökte så hon undrade om jag ville ha 7 veckor som jag haft de andra somrarna eller om jag ville ha 5. Men till slut bestämde jag mig för 5 veckor, 28-33. Får se om jag blir väldigt rastlös eller hur detta ska gå! :P Andra somrar har jag ju haft 7 veckor som personlig assistent och ibland Posten på det. Jag kan ju skriva in mig och jobba fler pass om jag vill. Ska även skriva in mig på förskolorna jag varit på så de kan ringa om det behövs! Vore ju underbart att jobba som det jag utbildar mig för :)
Så får jag säkert mycket tid över och kan jag ju resa och hitta på saker om jag skulle vilja nu när jag inte jobbar hela sommaren! :D Får hoppas någon annan är ledig samtidigt som jag bara! ;)
Dagens artistsläpp från PIP; Markus Krunegård! Snälla Gud, låt honom spela på onsdag så jag kan gå!


Glädje

Blev också sjukt glad när jag läste att Törebodafestivalens schema är spikat och klart och jag får syn på namnet Thomas Stenström! Fastnade så för hans första låt och kan nu inte sluta lyssna på den andra singeln! Megakul att ett helt album är på väg och att han kommer hit i sommar! :D
Nu fattas bara Danny för att det skulle bli en perfekt festival, men man kan ju inte få allt! ;) Förresten, någon som vill köpa min Putte i Parken-biljett?! :)

Dag 2

Då kom vi till dag 2 i Halv åtta hos mig och igår var det Johannas tur. Hon är ju servitris och har som jobb att duka och servera mat, vilket ger henne stor fördel. Att hon dessutom är en grymt bra kock gjorde inte saken sämre. Ingen av oss fyra är särskilt förtjust i fisk men ändå gjorde hon lax som alla åt upp, och som till och med jag tyckte smakade riktigt gott! Det tycker jag är en stor bedrift!
Snyggingarna Jenny och AnneLinn!
Förrätten var toast med supergod ostkräm!
Den omtyckta laxen med varm potatissallad och limesås!
Passoa-pannacotta!
Har tyvärr ingen bild på värden idag heller men antar att man är rätt upptagen som värd och inte har tid att vara med på bild :P
Finmiddagen övergick efter maten till förfest och även Julia och Emelie joinade oss! Efter "Jag har aldrig..." och massa prat och skratt gick vi till KG5 där John Lindberg Trio spelade. En bra spelning och efter det mycket dans för oss som inte var nyktra eller för fulla och fick åka hem ;)
Idag vaknade jag upp hos Johanna och gjorde smaskiga scones till frukost! Sen gick vi en promenad och satte oss på en parkbänk och solade, underbart! :) Efter att ätit våfflor hemma, är ju ett måste på våffeldagen, blev det en till promenad med BellaBus! Nu förbereder jag mig för en ny härlig vecka på VFU! :)

VFU och trerätters

Då har två veckor av fyra veckors praktik blivit avklarade! Det är så givande att vara med och få se barnen utvecklas och skapa, hur mycket de kan om man bara ger dem chansen. De diskussioner jag och lärarutbildaren kommit in i huruvida barn kan vara delaktiga när de har ett särskilt behov av stöd, vilken stor betydelse det har hur man ser på barnen för hur man bemöter dem. Så mycket som vi talat om på föreläsningarna som nu förankras i verkligheten. Är rädd att de sista veckorna kommer gå alldeles för snabbt men jag får se till att ta vara på varje stund.
Efter praktiken i veckan har jag satt mig direkt när jag kommit hem och skrivit på datorn eller läst till mina uppgifter, så det var underbart att igår kunna släppa allt för att åka till Marytown där Halv åtta hos Jenny skulle äga rum :D Jag, Jenny, Johanna och AnneLinn ska bjuda varandra på middag fyra kvällar. I helgen är det alltså Jenny och Johannas tur i M-stad och längre fram ska vi vara i Karlstad och jag och AL får köra våra middagsbjudningar :D
Dukningen och förrätten!
Varmrätten!
Efter lite dramatik fick vi eld under fonduegrytan! ;)
AnneLinn snodde choklad, schh!
Vi doppade marschmallows och jordgubbar i chokladen, himmelskt gott!

Märker nu att jag inte fick någon bild på värden Jenny! :S Hon skötte sig exemplariskt och bjöd även på underhållning på balkongen! ;) Men jag får fota henne ikväll, när vi är hos Johanna, då blir det även utgång i staden, spännande! ;)
Trevlig helg alla fina, njut av vårvädret! :)

Go helg

En go helg har det varit (och är nog fortfarande i några timmar till) Igår åkte jag till Skövde med bror min för han skulle plugga på högskolan. Under de fyra timmarna gjorde jag stan flera gånger om nästan! :P Oj, vad jag gjorde av med pengar! Men en ny vårgarderob fick jag också, härligt! Nej, nu låter det som jag köpte allt möjligt i klädväg och det är inte sant! :P Jag köpte ett par leggings och två par byxor (!) Byxor vet jag inte när jag använde sist, för jag har ju levt i sköna plagget leggings.. Men nu ska jag lära mig använda byxor igen med hjälp av ett par mörkblå chinos och sådana där svarta med dragkedja i bak från Vero Moda som alla har ;) Sen köpte jag en randig tröja på Gina och en söt top med prickar och volang från Vero Moda. En sjal som jag tittat på jättelänge från MQ som jag hade turen att få rabatt på :D Ett par vita skor blev det också, nagellack, och annat smått och gott :)
Använde chinosen, den randiga tröjan och skorna idag för jag fick vårkänslor när jag skulle kolla på Ebbas innebandymatch. De förlorade matchen men det gjorde inte så mycket för de hade redan vunnit serien i alla fall :D Men de spelade riktigt bra och blev firade efteråt med konfetti i luften, guldkronor på huvudet och glass i handen ;)
Alla de glada Halna BK-tjejerna! :)

Efter att familjen avnjutit en lyxig söndagsmiddag, bestående av kotletter, rotfrukter i ugnen och fetaostcreme och till efterrätt vitchokladpannacotta med passionsfrukt tog jag, bror, mamma och hundarna en skön promenad i skogen - underbar söndag!
Mina godingar <3

Nu ska jag förbereda lite inför imorgon då jag ska dansa lite med de små kidsen. Får se om de går med på att dansa till något annat än Manboy... ;) Sen ikväll ska jag sitta klistrad framför Så ska det låta, Dannyboy är med där, yeay på det! :D

Rôttpôs

Äntligen!!! Ikväll var det dags för Svenska dialektmysterier med Fredrik Lindström, som jag väntat! En dialektnörd som jag är blev extra glad när första avsnittet handlade om ställen jag och dialekter jag känner till, den dretgoa Munkfôrskan (vet inte om man kallar det det?! :P) Har i alla fall en klasskamrat från Munkfors och tycker hon har den härligaste dialekten jag hört! En av Sveriges goerst i alla fall! ;) Så var korvkiosken i Sunne där jag hängde en sen kväll förra våren efter Kolsnäs med på TV :P Och underbara Fredrik Lindström som bjöd på sig själv och tog till alkohol för att komma dialekten in på djupet! Kolla på SVTplay ni som missade och ni kommer bli lika begeistrade som jag! :)
Överskriften är också något jag lärde mig ikväll, betyder skitstövel, haha!

Tjohej!

Nu är jag på hemmaplan och har praktik i några veckor. Saknar redan min lägenhet! Haha, det är illa att göra efter bara fem dagar hos familjen! :P Jag gillar min familj och sällskapet, men åh, vad underbart det är att bo själv när jag är så van vid det! Men jag ska nog vänja mig vid det här också snart hoppas jag ;) Sedan hade vi ju ännu mer folk i huset i helgen då vi var "barnvakt" åt mina två yngsta kusiner när deras föräldrar var på galej i huvudstaden fredag till söndag. Så då bodde två till i mitt rum, så inte konstigt jag ville vara ifred efter det kanske, haha! :P Nu sitter jag och kikar lite på mina uppgifter under VFU:n medan jag väntar på att kolla Filip och Fredrik och sen läggdags! Imorgon blir det förskolan 8-16 och sen träning med Johanna! :D Skojigt!
God kväll!

Musikquiz!

Jag vaknade utan röst imorse, men efter lite thé kom den tillbaka igen, men jag känner att jag är sjuk, kände det redan i förrgår när jag tränat att det inte kändes som vanligt i halsen. Och enda gången jag vart ute idag, slängde soporna blev jag anfådd.. Så nu ska jag bara ta det lugnt och ladda upp inför musikquiz med Team Cool ikväll! :P Hoppas verkligen jag orkar åka in till stan och bara vara med på det, sen kan jag åka hem och sova gott! Så bara jag orkar vara med lite på tävlingen för jag är så fruktansvärt nyfiken på vad ett musikquiz är! Jag känner på mig att det är något som passar mig eftersom jag älskar "Så ska det låta" ;) Något moment borde jag ju känna igen där ifrån i alla fall ;) Fler anledningar till att jag inte vill missa kvällens galej är att det äger rum på Tempel (bästa utestället), det är Studenttorsdag (vilket alltid är kul!), många andra jag känner ska ställa upp med lag (och flera ska va nyktra som jag eftersom min klass har föreläsningar hela morgondagen) samt att jag vill premiäranvända klänningen jag köpte i lördags! En kväll jag inte kan stanna hemma med andra ord! :D
Så nu ska jag vila, göra mig i ordning, om jag orkar gå på en förfest och chilla med min vattenflaska och sen dra på mitt livs musikquiz! :D

RSS 2.0