Tillbakablick

Om ett dygn är det nytt år! 2011. Om någon missat det. Jag satt vid Spotify och fick idén att göra en låtlista över året som gått. Här är den, låtar som sammanfattar mitt 2010. Vissa låtar kommer jag för alltid att förknippa med året och dess händelser när jag hör dem :)

TvåTusenTio

Jag har kört (glidit ner) i diket för första gången med bilen :P
Haft 20-årsfest/picknick i en bygdegård med endast två andra personer :D
Åkt skidor i Sälen med släkten!
Spenderade Alla hjärtans dag med Terra och Johanna åt shopping, utgång och hotellvistelse i Göteborg!
Varit med om värsta snökaoset so far. Men det är väl sådant vi får räkna med i framtiden..
Sara kom hem från USA! :D <3
Dansade massor i våras och var med på fem roliga uppvisningar :D
Jag jobbade en hel del både som vikarie på förskolor, som personlig assistent och som brevbärare
Var i Göteborg med Johanna en helg och träffade tre av hennes bartenderkompisar. En galen kväll/natt/morgon i Götet!

I maj var jag på mitt första bröllop (sen mammas och pappas, då var jag ett bara ett halvår gammal så det räknas inte ;))
Var på Olstorppremiären och flera Olstorpskvällar därtill blev det! Ingen sommar utan Olstorp! :D
Firade Johannas 20årsdag med poolparty i regnet :)
Jobbade midsommar och tjänade ett par tusen på det (Y)
Var i mysigaste sommarstället Norrkvarn ganska många ggr :) För att prata med Johanna eller äta god mat med släkt och vänner för de har så himmelskt god mat där!
Såg TheArk i Skövde :)
Planerade ett par dagars solsemester i Halmstad med alla flickorna men pga jobb och vår låga ålder blev det istället turistande i Karlsborg med Sara - funkade precis lika bra! ;D

Flyttade hemifrån och började plugga i soligaste staden!
Hade två veckors nollning med massa sköna människor! Helt klart ett par veckor att minnas lääänge!
Såg Hoffmaestro live i med Julia och Johanna i Karlstad :D
Har träffat så många fina nya vänner! :) Och hört MÅNGA härliga dialekter! ;) Blivit lovad en sightseeing genom Värmland för att uppleva allt man måste göra i Värmland, däribland åka "pilsnerhäck"?! :S
Sett Soran Ismail live och gått på MammaMia-musikalen! :D
Varit ute på Statt i Mariestad flera gånger :)
Såg Daniel Adams-Ray live i Karlstad :D
Gjort mitt livs första tenta, opponering, lärt massa nya komplicerade ord, gått på massa roliga och intressanta (ett par tråkiga och onödiga) föreläsningar och klarat de två första kurserna på universitetet! Om det är såhär lärorikt på knappt en termin, hur mycket kommer jag då inte ha lärt mig när jag är färdigutbildad om drygt tre år! :)

Fyllt 20 och gått på Systemet i rosa outfit!
Tillsammans med studiegruppen skämt ut mig för självaste Stefan Holm.. ;)
Haft en underbar jul med släkt och vänner :) <3


Mycket mer har såklart hänt men det här var de tillfällen jag minns mest ;) Nu återstår firande av det nya året! :) Hoppas på ett minst lika bra år 2011!

GOTT NYTT ÅR!!!


Julen är här!

Jag överlevde två stressiga dagar med två olika jobb bägge dagarna och i torsdags eftermiddag fick jag äntligen julledigt! :) Att köra post i en elbil utan värme i 15 minusgrader i ca fyra timmar är inte kul! Jag trodde seriöst att fingrar och tår skulle trilla av men som tur var satt de kvar och tinade efter ett par timmar... Är det lika kallt på måndag får de bli att ta på Postens overall! Säkert ganska fult och otympligt men jag vill inte frysa! Burr!

Kylan och snön gjorde att jag blev sen in på torsdagen och hade drygt en timma över innan jag skulle iväg till Johanna för att ha uppesittarkväll. Stress och oklara överenskommelser gjorde att när jag kommit till stan och träffat de andra fick ta med mej Sara på en extrarunda till Valkeberg och hämta föräldrarna Janssons frestelse som jag skulle hämtat på vägen till stan ;) Men när vi äntligen var framme och hade alla grejer så var det himla skönt! Jag fick julkänslor (på tiden) och hade en underbar, mysig och lugn kväll med mina kära vänner :) Glögg, julmat, julmust, julgodis, en julgran och massa tomtar, julmusik, kan inte bli annat än awesome (jul)stämning i Himmelriket! :D <3

Julaftonsmorgon vaknade jag upp hos bästis och åkte sen hem och öppnade klappar och hade julfika med familjen innan vi gjorde oss iordning för att åka till moster och morbror. Där samlades det vanliga gänget med mormor, morfar och kusiner för traditionellt julaftonsfirande.
När vi hälsat och snackat lite åt vi massa god julmat :D Efter Kalle Anka, något senare än vanligt, kom tomten. Han brukar komma strax innan 16.00, men nu hann vi se lite av "Kan du vissla Johanna?" för första gången :P Lika gammal och skröplig som alltid stegade tomten in i vardagsrummet med sin säck och började dela ut julklappar. I vanlig ordning fick småkusinerna flest klappar men jag fick en bra hög jag med! :D
Dagen fortsatte med julkakor, julgodis, gröt med tillhörande grötrim och de bästa och längsta uttalades av min poetiska broder ;) På kvällen kikade vi på Svensson, Svensson, pratade, skrattade, lekte och såg på film :) En riktigt härlig julafton :) <3


Söta Bella var julfin och hittade en skön matta som hon nästan smälte in på ;)


Tomten på ingång


Minsta kusinen får ett paket :)


Även Ladie fick julklappar och var inte sen med att öppna dem ;)


Min hög med paket :) Innehållande brödrost, kaffekokare, påslakanset, överkast, handdukar, pengar, godis med mera :)

Idag blev det sovmorgon och nu taggar jag för juldagsfirande med vännerna och sen utgång på Statt! :D Ska bli görkul!

Vi ses i dimman! ;)

Jullov!! Fast nej...

Sista skoldagen på det här året är till ända och den var riktigt kul :) Alla grupper hade lagt ner tid på sina gestaltningar så alla var jätteduktiga och intressanta att se på :) Det gick bra att redovisa vårt bildspel också, verkade som att de som lyssnade fattade poängen även om de inte skrattade fullt så mycket som jag och min kära grupp gjorde, haha! :P Jag har full förståelse för det! :P De var ju till skillnad från oss inte med på "filmen" ;)

Efteråt gick jag och min studiegrupp ner till matsalen och käkade, även om de gjorde oss besvikna och inte erbjöd julmat som vi hoppats, men men, pastan var god ändå :) Vi sa hejdå och sen gick jag hem, mötte mamma och vi packade bilen och begav oss hemåt!

Sedan hemkomsten har jag busat med vovvarna, packat upp, käkat mammas mat, gjort julgranskarameller, bakat julgodis, slagit in paket osv. Men nu är det dags att sova för imorgon väntar en tuff dag. Det börjar med postsortering 7.00, synundersökning i grannkommunen, utdelning av post, personlig assistent-jobb från eftermiddagen till morgonen efter. På torsdagen är det postjobb återigen och SEDAN är jag julledig! :D Men jag tycker det ska bli kul att jobba lite efter att ha suttit i skolbänken i ett par månader :) Det är flängandet från ena stället till andra som jag är lite stressad över. Men det blir nog bra ;) Torsdag eftermiddag, då kan jag pusta ut :D

Godnatt!


Gestaltning, tjohoo!

He
Nu har jag verkligen halkat efter i bloggandet. Men jag ska sammanfatta lite vad som har hänt i skolan på sistone om någon nu skulle vara intresserad av det :P

Kursen vi har nu är en estetisk kurs så vi har haft sex stycken workshops. I bild, media, drama, dans, musik och litteratur. Där fick vi prova på aktiviteterna och fick lite tips på hur man kan använda dem i förskolan/skolan. Jätteroligt tyckte jag att det var! Vi slapp bara sitta och lyssna på en föreläsning och istället leka, sjunga, spela och DANSA t.ex! :) Sedan blev alla studiegrupper tilldelade en aktivitet som vi ska gestalta och lära ut igenom, till de andra i klassen. Redovisningen fungerar som en examination så det går inte bara att flumma ihop något heller. Min grupp fick media så vi har fotat, redigerat, fotat ännu mer och suttit framför datorn hur länge som helst! (en stor del av de tre dagar vi har jobbat med det iaf :P) Imorgon har vi redovisning så alla grupper ska visa upp och se på varandras gestalningar! Jag tycker det ska bli superroligt att se vad de andra grupperna har hittat på och självklart ska det bli kul att visa upp vår film! :) Efteråt ska gruppen käka julmat i restaurangen och sedan är det jullov! :D Hu, vad fort min tid här i Karlstad har gått, snart är det bara tre år kvar av utbildningen! (Y) ;) Men jag trivs himla bra så jag tror att de åren bara kommer swischa iväg de oxå! :)

Idag började min grupp halv nio, finslipade det sista och vid elva var vi klara. Vi käkade och sen tog jag, Malin och Ann-Sofie bussen till stan. Jag gick på julklappsjakt och har typ fixat allt inför fredag nu. Jag tycker det är så sjukt att det är julafton om fyra dagar! Men mysigt ska det bli! :)

Mamma kommer och hämtar mej efter skolan imorgon, så är bäst att städa så att jag hittar allt jag ska ta med hem.. (A)

Ciao!

"Ojojojojoj!"

Hello!

Idag är det sviiinigt kallt ute! Runt 13 minus hela dagen, brrr! Spenderade nästan hela dagen inomhus men inte hela och när jag var ute kändes det som att ögonlocken skulle frysa ihop, jag hoppas det är omöjligt men det kändes så, så undvek så mycket som möjligt att blinka ;)

Idag hade vi först en föreläsning om intervjuteknik och hur vi skulle göra första uppgiften i kursen. Så gick vi och käkade och jag och min kära studiegrupp gick till bibblan för att intervjua varandra. Jag och Christine hann precis klart och sprang till salen jag hade skrivit upp att vi skulle vara i. Oturligt nog hade vi aldrig varit i den salen tidigare så vi rännde runt som yra höns i korridorer vi aldrig varit förut. Panik för nu hade vi börjat oxå! Till slut hittade vi salen och knackade försiktigt på. Ingen öppnade, det var låst och tyst och eftersom vi skulle ha röstverkstad tyckte vi att vi borde höra något ljud från dem därinne men icke. Vi väntade lite och smsade och ringde flera stycken och frågade varför de inte öppnade åt oss!! Men ingen svarade. Klockan gick och till slut bestämde vi oss för att gå och kolla på en dator så jag inte har skrivit fel sal eller så. Och självklart var det så!!! :S Istället skulle vi vara i huset mitt emot skolan i danssalarna! Så det blev joggingtur till huset och uppför alla tre trapporna. Trots att vi var ute i kylan så frös jag inte ett dugg utan blev svettig efter allt springande :P

Väl framme skrattade de lite åt oss (mej som kollat fel! :P) men sen fick vi slå oss ner på varsin stol i ringen och ha röstverkstad med de andra :) Det var riktigt kul! Mest tack vare de sköna människorna i min studiegrupp! ;)

Jag promenerade hemåt en bit med Erika och lämnade henne för Konsum ;) Sen gick jag hem och bytte om för att bege mej tillbaka till danssalarna och träna lite aerobics! Så kul och härligt jobbigt! :D Och imorgon ska jag äntligen få dansa igen för första gången sen innan VFU:n eftersom dansläraren har varit sjuk, men nu ska hon förhoppningsvis vara frisk igen :D

Nu ska jag bänka mej för TV:n för att kolla vem som vinner Bartenderskolan! :)

Tjingeling!

Mitt liv som tjugoåring

Tjolahopp!

I torsdags tog jag tåget hem till Töreboda och där möttes jag av Johanna. Hon hade förberett mej på att jag skulle bli firad av henne då, på vilket sätt hade jag ingen aning om. Vi åkte till hennes lägenhet som var pyntat med ballonger :) Hon berättade att vi skulle gå till Systemet. Precis vad jag ville eftersom det inte blev av på min födelsedag. Så jag tar på mej jacka och skor och väntar på att hon oxå ska göra det. "Du trodde väl inte du skulle få gå klädd sådär?!" 
Johanna syftade på i somras när hon själv fyllde 20 och fick gå runt i Mariestad (och självklart på Systemet) med en tuta som vi tvingade henne tuta i ganska ofta och samtidigt bära runt på en stor rosa skylt som det stod "Johanna 20 år" på så folk la märke till henne på den stora dagen. Själv var även HappyBirthday-glasögonen på. :)
I alla fall, i torsdags innan vi gick utanför dörren fick jag vackert ta på mej en grisrosa kjol med resår så jag kunde ha den UTANPÅ jackan, rosa mössa, ett rosa hawaii-halsband, samt glasögonen. Som grädde på moset knöt hon ett knippe ballonger runt midjan... Jippi! Eller inte... Men vad gör man inte för sina vänner ;) Motvilligt följde jag med Johanna ut på största gatan i Mariestad, över övergångsstället och så småningom in på Systembolaget.


Såhär såg jag ut när jag premiärhandlade på bolaget

Väl ute och påväg hem med min påse med alkoholhaltiga drycker i :D Så kom Johanna på att hon var tvungen att köpa mjölk, så vi gick in på ICA oxå... :s Skulle gissa på att MÅNGA fick sig ett gott skratt eller två den här eftermiddagen, men det bjuder jag på :)

På ICA träffade vi Julia och Paulina :) Julia följde med hem till Johanna och vi satte oss och snackade vid Johannas nya barbord. Efter ett tag ringde det på dörren och där står Sara! :D Som tidigare hade sagt till mej att hon inte kunde komma eftersom hon hade lektion på fredagen, men det var bara ljug! :P

Blev en riktigt kul kväll med sightseeing runt halva stan, mat på Luna och avslutningsvis te och bullar i mysigaste lägenheten jag vet :) TACK TJEJER! :D <3


På fredagen korrigerade jag mitt arbete som var krångligare än jag hade väntat mej, men tillslut blev det färdigt. Familjen firade mej med tacomys och presenter. Jag fick en halsband+örhängen i silver, en kökskniv, Eclipse och ett par mysiga tofflor! :)
På lördagen var det kalas för släkten så det var huset fullt. Av dem fick jag pengar, supersnygga shotglas, en tomte, blommor, ett armband, godis, en flaska Baileys och en Tepuila rose. Tror det var allt. Nöjd med presenterna är jag iaf! :D
Kusinerna lyckades även övertala mej att följa med till Statt så det blev utgång och en riktigt lyckad sådan! :D

Idag vid lunchtid tog jag bussen till K-town igen. Gick bra tills vi kom ut på E18 och långt framför blinkar ett par ljusblandare. Jag kan bara gissa att de var någon som plogade vägen just då. Det ledde iaf till världens bilkö och att sträckan som vanligtvis tar 25-30 minuter tog dubbelt så lång tid... DRRRYGT!

Nu blir det snart blir det sängen, skola imorn :) Gonatt!


RSS 2.0